Tash

9/1 2017

Permalink2

Hej! 

Nytt år, är det bra eller dåligt? 2016 var bra. Katten flyttade till nytt stall, och det är något av det bästa jag har gjort. Även om det kostar väldigt mycket mer, och är väldigt mycket jobbigare så är det värt det tusen gånger om. Katten har blivit en annan häst! Hon är ute 10-12 timmar varje dag med sina två kompisar (som inte alltid är så snälla mot henne, men det bekymrar henne inte så mycket), dom går i en jättefin hage med både skog och gräs. Hon står i en stor  utebox med halm där hon kan titta ut. Visserligen är det ett helvete när vattnet fryser och att halma är inte jätteroligt. Att mocka halm är inte så mycket jobbigare än att mocka spån, dock så är jag nog inte så bra på det som jag själv tror, eftersom stallägaren klagar på att jag är slarvig. Katten har i alla fall inte klagat på min mockning än, inte till mig i alla fall.

Det bästa med året var helt klart att Katten blev dräktig. Det ska bli så kul och spännande med en fölunge. Dock har jag börjat inse att snart har jag TVÅ hästar och inte bara en. Hur ska jag ha råd med det utan att sälja min själ eller min kropp? Det kommer bli ett senare problem, först ska fölungen och mamman överleva förlossningen. Nu är Katten på dygn 229 av ca 330, det går fort. Nu rider jag inte alls, men vi promenerar och jag longerar henne 3-4 gånger i veckan. 


Här var Katten dräktig på dygn 223.
Andy, lilla hjärtat. Så mycket kärlek!
Vi hade världens bästa julkurs 26-31 för Eva. Andy var fantastisk varje dag. Otroligt roligt!!
Under julen hade jag ridläger. Andy fick vara teorihäst.

Julveckorna var bra men intensiva. Första veckan innan nyår red jag kurs, jobbade och var på Stava. 


Kursen var som sagt jättebra! Andy var fin och duktig, det var så roligt! Varje dag efter ridningen fikade hela gruppen tillsammans, vilket var jättekul och trevligt. Sista dagen hade vi lyxfika och tittade på film när vi red.  

Veckan efter nyår var Kattens stallägare på semester, så jag hade en del extra stallpass. Bland annat så hade jag fem morgnar när jag var i stallet klockan 5. Fruset vatten, snö upp till knäna, sex boxar att mocka, dörrar som inte går att öppna, fruset hösilage, -17, så otroligt okul. Men det löste sig, och lite extra pengar är aldrig fel. 

Fina Tesshan
Miniii!

Jag har varit på Löttinge och ridit Tesshan, Mini och Meggis. Löttinge är ett trevligt stall med härliga människor och bra hästhållning

Molle fick busa i ridhuset en morgon
Kvällspyssel

Älsklings Molle! Han har för några dagar sedan åkt ut till Rånäs igen eftersom han fortfarande inte är frisk. Älskade häst❤. 

Till top