Tash

30/11 2014

Permalink0
Hej då november och välkommen december! Låt oss slippa minusgrader, broddar och snö ett litet tag till.
 
I måndags var jag på Strömsholm och påbörjade pedagogikkursen. Den här gången var det dock inte så mycket pedagogik utan mer ridskoleverksamhet där vi pratade om försäkringar, ansvar och olika kvalitetsmärkningar. På tisdagen hade vi en teorilektion med Daniel Svensson om hur man håller en hopplektion där vi fick göra lite praktiska övningar. På kvällen var jag och Carro uppe alldeles för länge och pratade, vilket resulterade i en väldigt trött tisdag. 
 
I onsdags tränade jag och Kattis för Janne. Jag var i stallet jättetidigt på morgonen och red 40 minuter innan jobbet klockan 07 för att få henne lite rastad. Det var ett mycket smart drag! Hon var väldigt fin och duktig på Janneträningen. 
 
I torsdags red jag lektion på Legacy för Karin och i fredags red jag lektion på Sasja för Eva och det var mycket fokus på sitsen. Jag och Kattis fick vara med och hoppa lite småhinder i torsdags och det funkade rätt okej. Det är lixom inte våran grej att hoppa hinder tillsammans, vi är lite för spända båda två. 
 
Igår tränade jag och Kattis för Karlsson klockan 07... Zzzzzzz, jag var tröttis. Katten var piggis. Men när Cherry och Nellie kom blev vi glada! När dom är med är med tar det alltid en stund innan vi kommer igång med själva träningen eftersom alla djur måste ha godis. Jag håller på att lära hundarna trix. Cherry ska hoppa upp på Kattis framben och Nellie ska hoppa upp på Kattens mage. Eller hoppa upp och hoppa upp. Dom ska ställa frambenen på benet och magen. Helst samtidigt. Det går faktiskt bättre än förväntat (Cherry är duktigast)! Katten gillar Cherry och Nellie och hon tycker att det kul när dom är med på träningarna. När jag har tränat klar hundarna ska Katten få godis av Karlsson innan vi kommer igång. Katten får alltid en godis direkt när Karin kommer och sedan får hon en till när trickträningen med hundarna är klar. Sen tränar vi lite och när det är skrittpaus så får Katten mer godis av Karlsson och Nellie får godis av mig. Sedan rider vi lite till och när vi är klara hoppar jag av Katten och ger godis till båda hundarna och gör lite fler trix med dom och Katten får mer godis av Karin. Det går åt en väldans massa godis till både hästar och hundar, men det kul! Bästa hundarna! Jag ska fota någon dag så att ni får se.
 
Ja, det var lördag morgon det... Efter att ha jobbat några timmar åkte jag och Ylva in till Friends och tittade på kvällsföreställningen. Det var mysigt, om än lite uttjatat. Kunde dom inte ha tänkt lite nytt när dom bytte arena? Var allt tvunget att vara precis lika dant? Samma invigning med den fula pegasushästen med tjejen som rider utan hjälm... Som dessutom ramlade av eftersom hästen blev rädd... Det är 2014 nu, då använder vi faktiskt hjälm, till och med dressyrryttarna tävlar med hjälm nu för tiden. Vad folk gör själva i sina egna ridhus med sina egna hästar, det struntar jag i, men när man ska rida för 13000 personer där merparten består av barn, då har man faktiskt ett ansvar att föregå med gott exempel.
 
Just det!! Jag träffade bästa TYRA också! Det var förmodligen det bästa som har hänt på länge. Sist jag träffade henne var i Falsterbo, men hon kände igen mig (haha, jag är så sjukt nördig). Jag fick ett autografkort också! Det allra roligaste med att gilla Tyra är att det är så otroligt många som blir så provocerade av att jag gör det. 
 
 
 
 
Nya stövlarna med svarta sporremmar. Nu är dock bruna inhandlade och ordningen är återställd. Stövlarna är fina! Jag måste ha hjälp nu i början med någon som håller i hästen när jag hoppar upp och av eftersom jag inte riktigt kan böja benen så bra än, och skulle jag råka nudda Kattis på rumpan skulle det bli panik. 
 
 
Idag var jag och Madde på Friends och tittade på dressyren. Det var roligt! Jag hejade såklart på Hans Peter som kom tvåa efter Tinne. Minnas musik var jättebra och även Malins musik var kanon! Åh, det ser så fint ut när dom rider och hästarna är så duktiga och bra. Kul! Lite shopping blev det också. Dock inte så mycket eftersom jag precis har köpt ett par nya stövlar. Men det blev ett par bruna handskar med bling och ett par bruna sporremmar som kommer passa fint med stövlarna. 
 
 
Nu kommer snart Elsa och vi ska fika lite. Vi hinner ju aldrig ses nu förtiden eftersom hon alltid leker med Gud. 
 
Det var allt för nu! 
 
 
Till top